Често задавани въпроси

Здравейте, тук ще намерите въпросите, който сме получавали и на които сме отговорили. За Ваше улеснение сме разделили въпросите на две секций (за клиенти и за интересуващи се от апаратите като бизнес модел), просто кликнете на интересуващият Ви въпрос и прочетете отговорът на него.

Ако все пак не успеете да намерите интересуващият Ви въпрос, винаги можете да ни попитате в контакт формата.

Въпроси от Клиенти

Тази вода е направена чрез технологията на пречистване – обратна осмоза, специална система за озонова и ултрафиолетова дезинфекция. По отношение на качеството си, водата отговаря на най-високите критерий за трапезна вода.

Водата от автомата не отстъпва по качества и понякога даже надхвърля качествата на бутелираната. Също така дългото съхранение на водата в бутилки оказва влияние на качеството й, а като последствие и на Вашето здраве.

Източниците и изворите не са отнасят към центарлната система на ВиК и обикновенно не им се прави никакъв мониторинг. Водата в такива места на 70% не е напълно безопасна.

Можете да я използвате за пиене, за приготвяне на храна, за козметични цели и т.н. Благодарение на филтрите тази вода е обогатена с кислород и има много показания за използване. Например, за нормализиране на състоянието на сърдечносъдовата и централната нервна система, колебанията на който се предизвиква от емоционални и физически претоварвания, коронарна болест на сърцето, хипертония, хипотония, както и заболявания на черния дроб. Чрез подобряване на храносмилателния процес, кислородът ще подейства добре на хората с алергии, най вече през периода на обострение на алергичните реакции.

Отговорът е прост – цената на един литър бутилирана вода осреднено е 27 стотинки. Не всеки семеен бюджет може да си позволи да закупува такава вода, като преплаща за красива упаковка и марката на водата. Да си сложите филтърна систем в къщи? Това също не е рентабилнo, тъй като покупката на висококачествени филтри и периодичната им подмяна, изисква много време и пари. Да поръчвате вода в къщи? В днешно време това е напълно възможно, но ще изгубите цял ден в чакане на доставка, а цената пак ще е висока.

Един литър вода „Трапезица“ струва само 10 стотинки.

Бутилка от 5 литра ще Ви струва – 50 стотинки.

19 литрова бутилка – 1 лев и 90 стотинки.

Използването на автоматът е лесно:

 • Трябва да имате бутилка от 0,5 до 19 литра.
 • Поставяте бутилката в автомата.
 • Пускате монетите в монетоприемника.
 • Озонирате помещението и бутилката за дезенфекция, натискайки синият бутон.
 • Натискате зеленият бутон за да започнете пълненето на бутилката.
 • Автоматът ще напълни Вашата бутилка с прясна и чиста вода.

Въпроси от Инвеститори и бъдещи Бизнес партьори

Нашата фирма Ви предлага да стартирате нов бизнес или да откриете ново направление на съществуващият Ви, като закупите вендингови апарати за продажба на трапезна вода, да ги монтирате и да започнете да имате постоянни доходи от тях, като продавате чиста питейна вода на цена по ниска от бутелираната. Този вид бизнес много активно се развива в много страни, особено в Азия и северна Америка.

Това най-вероятно, ще е първият въпрос който си задавате когато попаднете на нанашият сайт, затова нека започнем с определението на тази дума. Вендинг – е навлязла в българският език английска дума, която означава търговия на дребно, чрез автомати.

Поставяте автоматът за продажба на вода, свързвате го към ВиК и ток. Куповачът идва със свои съд, например с обикновенна пет литрова пластмасова бутилка, пуска в автоматът необходимото количество монети и си пълни бутилката с чиста питейна вода. Водата налята от вендинг апарати „Трапезица“, по свойте качества не се различава от бутелираната. Процесът е напълно автоматизиран и не се нуждае от продавач.

Автоматът заема едва 1 квадратен метър площ и може да се монтира почти навсякъде;
Не се изисква пресътствие на продавач: сам приема монети и налива вода на клиента;
Автоматът за вода работи 24 часа в денонощието. Не трябва да го затваряте вечерта и да го отваряъе на сутринта;
Един човек може да обслужва 10-15 вендинг автомата.

Процесът Обратна Осмоза, като начин за пречистване на вода, започва да се използва началото на 60-те. Първоначално той се е използвал за опресняване на морска вода. В днешно време използвайки този процес, ежедневно се произвеждат стотици тонове питейна вода. С подобряването на технологията даде възможност применението на такав ти системи в домашни условия. До този момент по цял свят са монтирани хиляди такива системи. Получената от обратната осмоза вода има уникална степен на чистота. Свойствата и са близки до разтопената вода от древните глетчери, която е призната за най-екологично чиста и полезна за човека.

В момента търсенето и консумацията на чиста вода се увеличава. Медицински и диетологични иследвания по целия свят доказват преимуществата на употребяването на чиста вода

Съществува голяма разлика между цената на бутилираната питейна вода и тази от автомат за разливане на трапезна вода. В някой региони разликата може да е в 5-10 пъти

Напълването с вода във вече веднъж използвани бутилки, е един от начините за предотвратяване замърсяването на околната среда.

Световният опит показва, че този вид бизнес може да донесе 100 и даже 200% годишно. При цената на автомата 7000 лева и средна продажба на ден от 200 – 300 литра, автоматът ще възвърне инвестиците в рамките на 15-17 месеца. Мрежа от 10 такива апарата след година, ще ви генерира печалби повече от 3500 лева на месец. Вие няма да изгубите, ако си закупитв вендингов апарат. Чрез нашият сайт Вие мопжете да си поръчате такъв автомат. Виж тук

Автоматиете могат да се монтират на паркинги, бензиностанции, в големи бизнес центрове и общежития. При избор на район трябва да обърнете внимание на местата, където живеят повече от 300 семейства, например жилишни квартали с много блокове.

Всеки един автомат за продажба на вода минава строга инспекция, съгласно стандартите на фирмата преди да се монтира за общественно ползване.

Нашите автомати са монтирани на няколко места във Варна: ж.к. Чайка бл.40, на входа на пазар Чаталджа,  бул. Приморски № 139 бл. 38 вх „Г“, ж.к. Младост 128 и др. Вижте на картата най близкият автомат до Вас тук.

Честно казано не се отличава вообще, понякога даже е по хубава, понеже е прясна (пречистена на място). Често бутилираната вода е произведена чрез същата система за обратна осмоза, каквато е монтирана в машините „Трапезица“.

Не навсякъде има ВиК, а местата където да сложиш машина, са ограничени. Често канализацията е разположена далече от точката за свързване.

Вариант 1 – през мазите на входа да изкарате тръбите до машината. Обикновено във входовете на блоковете има помещения където можете да монтирате машината. А в мазето винаги са разположени всички комуникации.


Вариант 2 – можете да използвате гъвкава пластмасова тръба 10мм по 150 метра рулон. Тази тръба можете да пуснете като обикновен кабел по стената, по перваза, под окачен таван, в кабел канал и т.н. Двете тръби ( входа и изхода на обратната осмоза) са под постоянно налягане, затова можете да ги прекарвате над нивото на автомата.

Това не е вярно. Водата след обратната осмоза найстина е много пречистена, затова в нашите апарати са добавени специални линейни филтри за минерализация, който добавят във водата необходимите за човешкият организм соли и минерали, по този начин водата става не само чиста, но и полезна.

След поставяне на апарата, можете да направите промо акция и няколко дена да раздавате бесплатно празни бутилки. Казано от личен опит, след време хората свикват с идеята да си носят празна бутилка и им сатава навик и не ги затруднява по никакъв начин.

Това е грешно мнение. Водата от автомата е като хляба – необходима е всеки ден. През лятото може и да се разходите до някой извор. През есента и пролета, водата в изворите не се препоръчва за пиене. Напият опит и опитът на наши клиенти показва, че няма никаква връзка със сезонноста.

Предлагаме Ви сравнителен анализ с Предимствата и Недостатъците на питейната вода, която употребяват жителите на нашата страна:

 • Вода от чешмата
 • Водопроводна градска система
 • Водата в действителност наричана питейна, не е такава. Съдържанието на хлор и продукти на вторично замърсяване е толкова високо, че постоянното и потребление на такава вода след време става причина на много болести.
 • Водата в действителност наричана питейна, не е такава. Съдържанието на хлор и продукти на вторично замърсяване е толкова високо, че постоянното и потребление на такава вода след време става причина на много болести.
 • Безплатна
 • Вода от извори и кладенци
 • Естествени питейни източници на вода
 • Не лоша алтернатива на питейната вода от чешмата в градката водоснабдителна система.
 • Лошото е че не навсякъде тази вода е в близост до Вас, а и 70% от нея не подлежи на мониторинг от страна на ХЕИ и може да не е безопасна за човешкият организъм.
 • Безплатна
 • Вода пречистена в кана
 • Филтър кана използваща филтър от активен въглен
 • Филтърът е доста лесен за обслужване и е широко дотъпен.
 • Филтърният патрон има ограничен ресурс, водата на изхода е по-хубава от чешмяната, но не достатъчно.
 • 6 – 9 стотинки
 • Вода от проточен филтър тип “Под мивка”
 • Двустепенна или тристепенна филтърна система. Механична филтрация и абсорбация чрез активен въглен.
 • По прецизна но по-малко достъпна система. Качеството на водата на изхода наподобява тези на каните. Филтрите имат по голям ресурс.
 • По – сложна система за обслужване. Необходим е по-голям контрол на ресурса и състоянието на филтрите. Възможно е развитието на микроорганизми във системата.
 • 6 – 9 стотинки
 • Вода пречистена в домашна система за обратна осмоза.
 • Многостепенна система с мембрана за обратна осмоза.
 • Високо качество на пречистване на водата. Водата на изхода съответства на всички качества на трапезната вода.
 • Труднодостъпна заради високата си стойност. Трудно се поддържа. Необходим е постоянен сервиз.
 • 10 – 15 стотинки
 • Бутилирана вода от магазина в Пластмасова бутилка.
 • Изворна или допълнително пречистена вода, налята и опакована в пластмасови бутилки.
 • В по – голяма степен гарантирано качество.
 • Висока стойност.
 • 30 – 60 стотинки
 • Вода от автомат “Трапезица”.
 • Пречистена вода през многостепенна система с обратна осмоза. Ултравиолетова и озонова стерилизация. Водата е искуственно минерализирана.
 • Кристално чиста трапезна вода. Достъпна за всеки вкусна и полезна вода.
 • Необходимо е да си носите бутилка.
 • 10 стотинки

Полетата отбелязани с * са задължителни. Данните ви няма да бъдат използвани и предоставяни.

Полетата отбелязани с * са задължителни. Данните ви няма да бъдат използвани и предоставяни.

Степен 8

Озонова стерилизация. Преди да се напълни водата, с помощта на разпръскване на озон се стерилизира помещението, кранчето и бутилката за наливане на трапезна вода.

Степен 7

Ултравиолетова лампа в контейнера за пречистена вода. UV технологията унищожава до 99,99% от всички микроорганизми в рамките на секунди, без добавяне на химикали, без вредни странични ефекти, надеждно, ефективно и евтино. 

Степен 6

Минирализиращ филтър за вода съчетава древната китайска медицина със съвременните научни постижения. Специално разработен за нуждите на съвременния човек минерализиращ, алкализиращ, йонизиращ и понижаващ окислително редукционен потенциал линеен филтър за вода. Снабдява тялото с енергия, усилва метаболизма, укрепва имунната система, притежава успокояващ ефект. Със своето положително влияние върху биохимичните процеси подпомага разтварянето на токсини и тяхното изхвърляне извън организма.След преминаването през филтъра водата придобива антоксидантни свойства и става мощно оръжие в борбата със свободните радикали. Известно е, че свободните радикали предизвикват клетъчни мутации, които могат да доведат до туморни образования. Допълнителните функции на филтъра са повишаване на pH и добавяне на полезни минерали.

Степен 4

Мембрана за обратна осмоза. Мембраната отстранява почти 100% от всички ненужни и вредни примеси във водата. Премахва тежки метали, пестициди, органични и неорганични съединения. Само мембрана за обратна осмоза пречиства флуор от водата. МЕМБРАНАТА ЕЛИМИНИРА: 96-98% -Алуминий, Цинк, Манган, Мед, Никел, Желязо, Ортофосфати, Полифосфати, Сулфати; МЕМБРАНАТА ЕЛИМИНИРА: 96-98% -Алуминий, Цинк, Манган, Мед, Никел, Желязо, Ортофосфати, Полифосфати, Сулфати; и др. 

Степен 3

Механичен и карбонов филтър FCCA STO. Премахва утайки, пясък, твърди неразтворими частици с големина до 10 микрона. Филтърът подобрява свойствата на водата. Премахва пестициди. Премахва до 99% от свободния хлор от водата. Премахва до 85% от органични вещества. Съдържа одобрен и сертифициран от NSF за контакт с питейна вода гранулиран активен въглен от кокосови черупки (GAC). Филтърът подобрява вкуса и аромата на водата. Полипропиленови влакна пречистват водата от механични замърсявания – песъчинки, утайки, седименти, ръжда с големина до 10 микрона. Гранулиран активен въглен (GAC) от кокосови черупки елиминира хлор, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, ароматни въглеводороди, фенол, бензол и други органични субстанции.

 

Степен 1

Полипропиленов механичен филтър 5 микрона. Поради пяноподобната си структура, с голямо количество отворени микромехурчета филтърът отлично абсорбира механични замърсявания като пясък, тиня, ръжда с размер до 5 микрона. За домашна и прoмишлена употреба. Ефикасна защита на водни инсталации и уреди. Полипропиленовите влакна са устойчиви на химикали и не позволяват развитие на микроорганизми.

 • Полипропиленов механичен филтър 5 микрона
 • Ресурс литри
 • 10000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 месец
 • Цена
 • 8 лв
 • Филтър с карбонов активен въглен
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
 • Механичен и карбонов филтър FCCA STO
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
 • Карбонов линеен филтър за пречистване на вода
 • Ресурс литри
 • 10000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 6 месеца
 • Цена
 • 30 лв
 • Минерализиращ филтър за вода
 • Ресурс литри
 • 8000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 6 месеца
 • Цена
 • 30 лв
 • Мембрана за обратна осмоза
 • Ресурс литри
 • 50000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 година
 • Цена
 • 80 лв
 • Ултравиолетова лампа
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 5000 часа
 • Цена
 • 50 лв
 • Озонатор
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 година
 • Цена
 • 140 лв

Предлагаме Ви сравнителен анализ с Предимствата и Недостатъците на питейната вода, която употребяват жителите на нашата страна:

 • Полипропиленов механичен филтър 5 микрона
 • Ресурс литри
 • 10000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 месец
 • Цена
 • 8 лв
 • Филтър с карбонов активен въглен
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
Степен на филтрация Ресурс литри Да се сменя по - рядко от: Цена
Полипропиленов механичен филтър 5 микрона 10000 1 месец 8 лева
Филтър с карбонов активен въглен 15000 3 месеца 14 лева
Механичен и карбонов филтър FCCA STO 15000 3 месеца 14 лева
Карбонов линеен филтър за пречистване на вода 10000 чиста вода 6 месеца 30 лева
Минирализиращ филтър за вода 8000 чиста вода 6 месаца 30 лева
Мембрана за обратна осмоза 50000 чиста вода 1 година 80 лева
Ултравиолетова лампа 5000 часа 50 лева
Озонатор 1 година 140 лева