Водата – безплатното лекарство

Водата - безплатно лекарство

Какво знаем за водата, всъщност ?

Знаете ли, че естествените природни неща са много по-ефективни от изкуствените? Знаете ли, че имате на разположение безплатно средство за лечение на болести, което не дава странични ефекти и е достъпно за всички? Докато повечето лекарства увреждат тялото, водата го лекува. Нека тук разгледаме подробности за това чудо на природата, което повечето от нас пренебрегват.

Какво се случва с организма при обезводняване?

Малко хора знаят, че хроничното обезводняване на организма може да доведе както до появата на болки, така и до редица заболявания. Когато организмът не приема необходимото за правилното му функциониране количество вода, започва да излъчва сигнали, които да подскажат на човека, че трябва да повиши приема на течности. За съжаление, обаче, ние не сме свикнали да разчитаме тези сигнали, а ги възприемаме по-скоро като симптоми на болест, чиято причина не можем да установим. Факт е, че когато клетката започва да изсъхва, както ядрото, така и молекулата на ДНК страдат от този процес и е възможно да отключат такива сериозни заболявания като рак.За съжаление лекарите не винаги насочват пациентите с подобни симптоми към безплатното лекарство – водата. Вместо това, те предписват медикаменти, съдържащи химии, които още повече възпрепятстват правилното функциониране на организма.

Водата – безплатното лекарство

Колко вода да пием?

 Ето защо в наши дни трапезната вода става все ПО-популярна в света. Въпреки че в Европа все още повечето хора избират минералната и изворна натурални води, в останалите континенти трапезната вода е пръв избор на консуматорите. Поради изброените ПО-горе екологични проблеми и поради изключителните й качества, в Европа и у нас тенденцията е трапезната вода да навлиза все ПО-широко в употреба и консумацията й да се увеличава. Нека разгледаме какви са качествата на тази вода, как се добива и защо е предпочитана пред останалите видове вода.

Какви болести лекува водата?

Хрема

Известна още като ринит, хремата е възпаление на лигавицата в носа. Морската вода спомага за лечението на този проблем. Тя намалява слузта и изсушава лигавицата. За приготвяне на разтвора ви е необходима чаша топла вода и половин чаена лъжичка сол. Смъркайте водата през ноздрите и я изплювайте през устата. Тази процедура е много ефикасна и ако имате хроничен синузит.

Затлъстявне

Доказан факт е, че недостатъчното приемане на течности затруднява разграждането на мазнините в тялото и води до повишаване на килограмите. Затова повечето диети включват достатъчен прием на течности през деня.  Нерядко се случва и хората да объркат сигналите за жажда с чувството за глад. Вместо да пият повече вода, те засищат сигналите с допълнително количество храна, която се явява излишна за организма. Интересен факт е, че и сигналите за глад, и сигналите за жажда се отправят към един и същ дял на мозъка. Ако човек при всеки такъв подтик посяга към храната, скоро ще се озове в  ситуация, когато му е необходима стриктна диета. Най-добре бихте могли да се справите с този проблем, като пиете вода всеки път, щом усетите чувство на глад.

Астма

Бронхиалната астма е толкова сериозно заболяване, че понякога нито билки, нито лекарства повлияват състоянието. Съществува обаче прост метод с помощта на водата, който може да се окаже много по-ефективен. Използва се топла вода за промиване на носоглътката с цел премахване на шлаките от дихателните пътища и увеличаване на проходимостта. Това облекчава пристъпите на астма.Процедурите за промиване на носоглътката се правят 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер, а ако състоянието е много тежко – може да го правите и по-често.

Бронхит

Бронхитът е сериозно респираторно заболяване, което започва с кашлица и дискомфорт в гърлото. Със задълбочаване на състоянието, кашлицата става все по-мъчителна. В такъв случай, ако пиете голямо количество топла вода, ще почувствате голямо облекчение. Друго лечение с вода е изпиването по 10 чаши вода на ден.

Сърдечни заболявания

Състоянието на сърцето изключително се подобрява след процедури с вода. Трябва да отбележим, че те не се отнасят за пациенти с подути крайници и задържащи вода. Ако обаче страдате от сърцебиене и се задъхвате често, може да започнете внимателно да отривате тялото си с хавлии, намокрени в хладка вода и добре изцедени. Започнете внимателно, като отривате само една част от тялото, за да видите как реагирате на това. След като натъркате тялото, се избърсвате със суха хавлия и се завивате добре в леглото. Тази процедура води до загряване на цялото тяло и подобряване на кръвообращението, което пък облекчава работата на сърцето и белите дробове. Тъй като именно застоялата кръв в областта на гърдите води до задъхване и сърцебиене, състоянието и работата на сърцето се подобряват.

Възпалено гърло

Човек с болно гърло не може да се храни нормално, тъй като гърлото му „дращи”. За да се справи с болката, той трябва по-често да прави гаргара, като използва т.нар. сребърна вода.Друг ефикасен метод е гаргарата със солена вода, която убива болестотворните микроби. За целта смесвате една чаша топла вода с чаена лъжичка сол и добавяте 2 капки йод. Правете често гаргара с този разтвор и бързо ще се разделите с болката в гърлото.

Камъни в бъбреците

Пиенето на достатъчно количество вода на ден спомага за разреждане на концентрацията на урината и предотвратява формирането на кристалчета в бъбреците. Водата също така прочиства бъбреците от по-малките кристалчета. Ако имате проблеми с бъбреците, трябва да приемате още по-голямо количество вода през лятото, защото обезводняването повишава неколкократно риска от образувани на камъни в бъбреците.

Специална рецепта

Един човек, страдащ от наднормено тегло, болки в кръста, полиневропатия, хроничен запек и хемороиди, както и от крампи в мускулите по време на сън, решил да изпробва силата на водата и лечебните й свойства. За една година почти всички симптоми изчезнали, а той успял да свали без диета цели 15 кг. Освен всички други ползи за тялото, дори и черният му дроб се свил до нормални размери. Ето я и неговата схема за приемане на вода:

 • Сутрин след ставане – чаша вода и след около 30 мин следва закуска.
 • Преди обед – чаша вода в 10:30 ч.
 • Обед - чаша вода и след около 30 мин следва обяд.
 • Следобед – чаша вода в 15:30 ч.
 • Вечер - чаша вода и след около 30 мин следва вечеря.
 • Чаша вода в 21:30 ч.

Препоръчително е водата да не се пие на екс, а на глътки или с почивки. Ако сте свикнали с по-малки количества вода, постепенно увеличавайте дозите, докато стигнете до необходимото количество вода за вашите килограми.

Сподели статията

Share on facebook
Facebook

Share on facebook
Facebook

Абонирайте се за нашия Бюлетин

С изпращането на вашият имейл, Вие получавате известия с най – актуалните новини на тема – Трапезна вода

Абонирайте се за нашия Бюлетин

С изпращането на вашият имейл, Вие получавате известия с най – актуалните новини на тема – Трапезна вода

Полетата отбелязани с * са задължителни. Данните ви няма да бъдат използвани и предоставяни.

Полетата отбелязани с * са задължителни. Данните ви няма да бъдат използвани и предоставяни.

Степен 8

Озонова стерилизация. Преди да се напълни водата, с помощта на разпръскване на озон се стерилизира помещението, кранчето и бутилката за наливане на трапезна вода.

Степен 7

Ултравиолетова лампа в контейнера за пречистена вода. UV технологията унищожава до 99,99% от всички микроорганизми в рамките на секунди, без добавяне на химикали, без вредни странични ефекти, надеждно, ефективно и евтино. 

Степен 6

Минирализиращ филтър за вода съчетава древната китайска медицина със съвременните научни постижения. Специално разработен за нуждите на съвременния човек минерализиращ, алкализиращ, йонизиращ и понижаващ окислително редукционен потенциал линеен филтър за вода. Снабдява тялото с енергия, усилва метаболизма, укрепва имунната система, притежава успокояващ ефект. Със своето положително влияние върху биохимичните процеси подпомага разтварянето на токсини и тяхното изхвърляне извън организма.След преминаването през филтъра водата придобива антоксидантни свойства и става мощно оръжие в борбата със свободните радикали. Известно е, че свободните радикали предизвикват клетъчни мутации, които могат да доведат до туморни образования. Допълнителните функции на филтъра са повишаване на pH и добавяне на полезни минерали.

Степен 4

Мембрана за обратна осмоза. Мембраната отстранява почти 100% от всички ненужни и вредни примеси във водата. Премахва тежки метали, пестициди, органични и неорганични съединения. Само мембрана за обратна осмоза пречиства флуор от водата. МЕМБРАНАТА ЕЛИМИНИРА: 96-98% -Алуминий, Цинк, Манган, Мед, Никел, Желязо, Ортофосфати, Полифосфати, Сулфати; МЕМБРАНАТА ЕЛИМИНИРА: 96-98% -Алуминий, Цинк, Манган, Мед, Никел, Желязо, Ортофосфати, Полифосфати, Сулфати; и др. 

Степен 3

Механичен и карбонов филтър FCCA STO. Премахва утайки, пясък, твърди неразтворими частици с големина до 10 микрона. Филтърът подобрява свойствата на водата. Премахва пестициди. Премахва до 99% от свободния хлор от водата. Премахва до 85% от органични вещества. Съдържа одобрен и сертифициран от NSF за контакт с питейна вода гранулиран активен въглен от кокосови черупки (GAC). Филтърът подобрява вкуса и аромата на водата. Полипропиленови влакна пречистват водата от механични замърсявания – песъчинки, утайки, седименти, ръжда с големина до 10 микрона. Гранулиран активен въглен (GAC) от кокосови черупки елиминира хлор, производни на хлор разтворители, полиароматни съединения, ароматни въглеводороди, фенол, бензол и други органични субстанции.

 

Степен 1

Полипропиленов механичен филтър 5 микрона. Поради пяноподобната си структура, с голямо количество отворени микромехурчета филтърът отлично абсорбира механични замърсявания като пясък, тиня, ръжда с размер до 5 микрона. За домашна и прoмишлена употреба. Ефикасна защита на водни инсталации и уреди. Полипропиленовите влакна са устойчиви на химикали и не позволяват развитие на микроорганизми.

 • Полипропиленов механичен филтър 5 микрона
 • Ресурс литри
 • 10000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 месец
 • Цена
 • 8 лв
 • Филтър с карбонов активен въглен
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
 • Механичен и карбонов филтър FCCA STO
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
 • Карбонов линеен филтър за пречистване на вода
 • Ресурс литри
 • 10000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 6 месеца
 • Цена
 • 30 лв
 • Минерализиращ филтър за вода
 • Ресурс литри
 • 8000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 6 месеца
 • Цена
 • 30 лв
 • Мембрана за обратна осмоза
 • Ресурс литри
 • 50000 чиста вода
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 година
 • Цена
 • 80 лв
 • Ултравиолетова лампа
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 5000 часа
 • Цена
 • 50 лв
 • Озонатор
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 година
 • Цена
 • 140 лв

Предлагаме Ви сравнителен анализ с Предимствата и Недостатъците на питейната вода, която употребяват жителите на нашата страна:

 • Полипропиленов механичен филтър 5 микрона
 • Ресурс литри
 • 10000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 1 месец
 • Цена
 • 8 лв
 • Филтър с карбонов активен въглен
 • Ресурс литри
 • 15000
 • Да се сменя по-рядко от:
 • 3 месеца
 • Цена
 • 14 лв
Степен на филтрация Ресурс литри Да се сменя по - рядко от: Цена
Полипропиленов механичен филтър 5 микрона 10000 1 месец 8 лева
Филтър с карбонов активен въглен 15000 3 месеца 14 лева
Механичен и карбонов филтър FCCA STO 15000 3 месеца 14 лева
Карбонов линеен филтър за пречистване на вода 10000 чиста вода 6 месеца 30 лева
Минирализиращ филтър за вода 8000 чиста вода 6 месаца 30 лева
Мембрана за обратна осмоза 50000 чиста вода 1 година 80 лева
Ултравиолетова лампа 5000 часа 50 лева
Озонатор 1 година 140 лева